Home Cugetari despre viata
Cugetari despre viata
Bill Gates - 11 lucruri adevarate despre viata PDF Imprimare Email
Cugetari despre viata
Scris de punk17er   
Marţi, 08 Iunie 2010 09:26

Bill Gates fostul director principal al Microsoft si cel mai bogat om din lume pana in 2009, fiind invitat la un liceu din America a tinut un discurs despre 11 lucruri pe care nu le invata la scoala elevilor de acolo. El a evidentiat ca automultumirea si invataturile "corecte" din scoala, au creat o generatie de copii care nu au deloc notiunea de realitatea, si despre cum aceasta realitate ai indruma spre esec in lumea reala.

1. Viata nu este dreapta - obisnuieste-te cu aceasta idee!

2. Lumii ai pasa putin sau deloc de stima ta de sine. Ea asteapta sa realizezi ceva inainte ca tu sa fii multumit de tine.

3. Nu vei castiga enorm imediat ce vei parasi bancile scolii. Si nu vei fi managerul vreuneia dintre companii, cu o masina luxoasa fara sa fi muncit pentru asta.

4. Daca profesorul tau este aspru, sa vezi cand vei avea un sef.

5. Sa lucrezi intr-un fast-food sau vanzator nu este ceva care se afla sub demnitatea ta. Bunicii tai numeau asta intr-un alt mod: o numeau sansa.

6. Daca faci o greseala mai mare sau mai mica, nu e vina parintilor tai, asa ca nu te mai plange pentru greselile pe care le-ai facut, in schimb invata din ele.

7. Inainte de a te fi nascut, parintii tai nu erau asa de monotoni ca acum. Au ajuns asa pentru ca trebuie sa munceasca, sa-ti plateasca cheltuielile, sa-ti spele hainele, si sa te asculte pe tine cat de grozav te crezi.

8. Poate ca in scoala in care inveti s-au elimina invingatorii si invinsii, insa in viata NU. In unele scoli se practica eliminarea corigentei, elevul avand ocazia sa incerce de cate ori doreste sa dea raspunsul corect al unei intrebari. Asta nu seamana deloc cu viata reala.

9. Viata nu este impartita in semestre, iar verile nu sunt libere, si pe foarte putini dintre angajatori ai intereseaza sa "te regasesti". Faci asta in timpul care iti ramane liber.

10. Ceea ce vezi la televizor NU e viata reala. In viata reala oamenii trebuie sa se mai duca si la servici nu sa stea doar in cafenele, sau doar acasa.

11. Fiti binevoitori cu tocilarii. Exista sanse ca in viitor sa lucrati pentru unul dintre acestia.

Ultima actualizare în Marţi, 08 Iunie 2010 13:23
 


Sondaje

Duci viata care ti-o doresti?
 

Vizitatori Online

Avem 3 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Recomandare: POCAITI-VA CACI SFARSITUL ESTE APROAPE !
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com