Home Citate celebre despre viata
Citate celebre despre viata
Viata la serviciu PDF Imprimare Email
Citate celebre despre viata
Scris de punk17er   
Marţi, 08 Iunie 2010 10:06

In cartea sa "First, Break all the rules" (Ce exista si tradusa in limba romana ca "Manager contra curentului"), Marcus Buckingam incearca sa redefineasca legatura dintre oameni si locul de munca, felul in care-si privesc seful - sa dezvaluie secretele care stau la baza managementului de calitate, dar si raportul dintre multumire / productivitate. Este bine cunoscut ca un angajat fericit este mult mai productiv fata de un angajat frustrat, stresat, etc.

Pentru a incepe sa-ti faci locul de munca un mediu placut si mai apropiat de felul in care gandesti, trebuie sa-ti pui cateva intrebari:

1. Stiu ce se asteapta de la mine la locul de munca?
2. Am tot ce este nevoie (echipamente,etc.) pentru a-mi indeplini sarcinile?
3. La munca, am ocazia sa fac ce stiu mai bine in fiecare zi?
4. In ultimul timp, am primit aprecierea sefului pentru rezultatele bune?
5. Sefului meu sau celorlalti colegi de birou le pasa de mine ca persoana?
6. Exista cineva in firma care-mi incurajeaza in mod deosebit dezvoltarea?
7. Conteaza opiniile mele pentru cei de la serviciu?
8. Scopul/obiectivul companiei mele ma face sa simt ca munca mea e importanta?
9. In ultimele sase luni, am discutat cu cineva despre progresele mele in munca?
10. In ultimul an, am avut oportunitati de-a invata si a creste profesional?

Dupa cum zice Marcus, raspunsurile primelor sase intrebari au legatura directa cu productivitatea, profitul, si multumirea clientilor acelei companii.

In cartea lui arata ca managerii de top incearca sa obtina cate un DA pentru fiecare intrebare pusa de subalternii acestora. Acest lucru este firesc, deoarece nu exista persoana care sa obtina performante la munca cu moralul foarte scazut.

Totodata, Marcus zice ca seful direct, este un element important in decizia de a parasi sau nu acea firma, si are o mare influenta asupra felului in care simti esecurile si satisfactiile personale.


Daca la una din intrebarile de mai sus ai raspuns cu NU, uite ce ati putea face:

1. Cunoaste ce responsabilitati si ce drepturi ai: Cand te-ai angajat, trebuie sa fi fost informat exact cu privinta postului pentru care aplici, imediat dupa interviu. Ai dreptul sa-ti consulti oricand fisa postului, si sa refuzi orice sarcina ce nu iti revin in conformitate cu aceasta si sa fii platita pentru orele in plus.

2. Cere orice ai nevoie pentru munca ta, nu fi retinut in a-i comunica sefului tau problemele ce pot aparea: un PC incet, un telefon cu probleme tehnice, acces prost la baza de date, conexiune la internet proasta/slaba calitate, contactele lipsa in relatia cu clientii. Nu poti fi tras la raspundere daca nu ai avut mijloacele necesare indeplinirii acestora.

3. Alege locul unde te poti desfasura: Buckingam spune ca un manager trebuie neaparat sa cantareasca atat talentul cat si pregatirea unui angajat privind angajarea pentru un anumit post.
Daca nu poti da tot ce e mai bun, este in regula sa-i ceri sa treci pe un alt departament, fara sa-ti faci griji ca vei avea probleme.

4.Pune-te in valoare daca superioarul tau nu o face: Motivarea inseamna sa te concentrezi pe aspectele pozitive nu evidentierea slabiciunilor unui angajat. Ai grija sa pui in evidenta lucrurile bune in rapoarte pe care le-ai realizat.

5. Cunoaste-ti superiorii si colegii, traseaza bine linia dintre viata personala si aspectele profesionale, insa nu lucra intr-un mediu 100% rece, pentru ca acest lucru nu te va face sa lucrezi mai bine. Nu te sfii sa te apropii de seful si colegii tai, chiar si cele cinci minute ce le-ai petrecut la cafea pot fi considerate ca si team-building.

6. "Fura" meseria: singura persoana ce ar putea sa te ajute in dezvoltarea profesionala si personala este persoana angajata pentru Resurse Umane. Intreaba de training-uri, workshop-uri si alte cursuri ce sunt disponibile angajatilor. Asista la sedintele superiorilor daca se poate.

7. Convinge-ti interlocutorul cu propriile lui argumente: A-ti impartasi punctul tau de vedere si de a-l impune in mediul profesional poate fi destul de dificil, insa un bun manager va sti sa-ti respecte argumentele, mai ales daca stii cum sa le pui in favoarea ta. Nu ramane tacut daca stii 100 % sigur ca ai dreptate.

8. Locul de munca nu este mai importanta decat etica: Principiile profesionale si personale in care crezi sunt sfinte. Nu le incalcati doar pentru a pastra un loc de munca, pentru ca in timp veti simti umilinta si frustrare. Daca nu simti ca scopul companiei tale te reprezinta, si nu urmareste idealurile tale, gaseste un loc de munca care se pliaza preferintelor tale, deci apucate sa completezi CV-ul.

9. Nu accepta invidia si indiferenta: citeste din nou la punctul 5 si tine cont de acest sfat, pentru ca niste colegi buni nu-ti vor purta pica pentru performante profesionale si apoi salariale. Daca tocmai la locul de munca nu ai cu cine sa vorbesti despre ce lucruri frumoasa se intampla in cariera atunci nu e bine deloc.

10. Nu stagna la o companie doar pentru a avea un post stabil: daca esti pe un post de doi ani, si nu vezi nici o posibilitate de a promova, poate ca nu se va mai intampla nimic de acum incolo. E timpul pentru o noua provocare, cu atat mai mult daca ai invatat tot ce trebuia pentru a-ti indeplini sarcinile in primele doua luni, iar apoi ai stagnat. Pentru ca o companie sa progreseze, trebuie ca fiecare individ sa progreseze. Daca nu te afli in locul potrivit nimic nu e pierdut, iti poti schimba locul de munca.

Ultima actualizare în Marţi, 08 Iunie 2010 11:33
 


Sondaje

Duci viata care ti-o doresti?
 

Vizitatori Online

Avem 2 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Recomandare: POCAITI-VA CACI SFARSITUL ESTE APROAPE !
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com